2106980110 & 2106927331 | Επείγοντα: 6944575440 info@diavitikopodi.gr

Διαβήτης & Διαβητικό Πόδι: Νέες εξελίξεις στη Πρόληψη & Θεραπεία από τον Dr. Κούστα Γεώργιο

Νέες εξελίξεις στην Πρόληψη & Θεραπεία του Διαβητικού Ποδιού

 

Ο αγγειοχειρουργός κ. Γεώργιος Κούστας MD. PhD. ως διευθυντής των δύο πιο οργανωμένων κλινικών στην Ελλάδα, της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Αθηνών & της Κλινικής Διαβητικό Πόδι, του ομίλου Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, παρευρεθεί στην τηλεοπτική εκπομπή ‘Της Ψυχής μας Μυστικά’ στο RISE TV. 

Η συνέντευξη που έδωσε στον Μητροπολίτη Κωνσταντίνο ήταν άκρως ενημερωτική και ενδιαφέρουσα γύρω από το θέμα του σακχαρώδη διαβήτη και του διαβητικού ποδιού.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια από τις πιο διαδεδομένες ασθένειες στις ημέρες μας. Λίγοι όμως γνωρίζουν τις επιπλοκές που μπορεί η ασθένεια αυτή να προκαλέσει. Ορισμένες φορές φθάνει μέχρι τον ακρωτηριασμό των κάτω άκρων ή ακόμα και στο θάνατο.

Ο λόγος, λοιπόν, για το διαβητικό πόδι. Με τον όρο διαβητικό πόδι εννοούμε αλλοιώσεις στο πόδι, που παρουσιάζονται από τον αστράγαλο μέχρι και τα δάκτυλα.

Στην πραγματικότητα το πέλμα στρέφεται προς τα κάτω και τα δάκτυλα κάμπτονται προς τα πάνω.

Η νόσος αυτή οφείλεται σε διαταραχές των ποδιών από διαβήτη, που μπορεί να προκληθούν από νευροπάθεια ή από περιφερική αγγειακή νόσο ή και συνδυασμό αυτών αυτών.

Σήμερα το διαβητικό πόδι αποτελεί την κύρια αιτία εισαγωγής των διαβητικών σε νοσοκομεία, παρότι είναι μια προληπτή νόσος. Με την έγκυρη διάγνωση και τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης, μπορεί να μειωθεί ο αριθμός των ακρωτηριασμών σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Στην κλινική, εφαρμόζονται νέες μέθοδοι για τη διάγνωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του διαβητικού ποδιού, χρησιμοποιώντας σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό. 

Στην “Κλινική Διαβητικό Πόδι”
αλλάζουμε την πορεία του διαβητικού ποδιού!